Υγεία για όλους από «Γιατρούς του Κόσμου»

Υγεία για όλους από «Γιατρούς του Κόσμου»

Υγεία για όλους από «Γιατρούς του Κόσμου»

giatroi-tou-kosmou

Οριστικοποιήθηκε η ημερομηνία επισκέψεων κλιμακίου της Ελληνικής Αντιπροσωπίας των «Γιατρών του Κόσμου» σε χωριά του δήμου Καρπενησίου.

Αρχικά οι επισκέψεις είχαν ορισθεί για το τετραήμερο 10,11,12 & 13 Φεβρουαρίου, αλλά απρόβλεπτοι λόγοι, επέβαλαν την αναβολή για τις 17, 18, 19 & 20 Φεβρουαρίου (Τρίτη, Τετάρτη Πέμπτη & Παρασκευή).  

Στη διάρκεια αυτού του τετραημέρου, γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων θα επισκεφτούν τρεις τοπικές κοινότητες του δήμου Καρπενησίου και θα εξετάσουν το μέγιστο δυνατό αριθμό κατοίκων.

Συγκεκριμένα, κινητή μονάδα της μη κυβερνητικής αυτής Οργάνωσης, με τη συνδρομή παιδιάτρου, γυναικολόγου, οφθαλμιάτρου και παθολόγου, θα παράσχει σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας  (για οικονομικούς ή κοινωνικούς λόγους) τις παρακάτω υπηρεσίες:

   •    Γυναικολογική εξέταση (ψηλάφηση Μαστού – Τεστ ΠΑΠ),
   •    Οφθαλμολογικό διαγνωστικό έλεγχο,
   •    Παιδιατρικό διαγνωστικό έλεγχο και εμβολιασμό,
   •    Παθολογικό διαγνωστικό έλεγχο.

Οι επισκέψεις θα γίνουν ως εξής:

•    Τρίτη 10 Φεβρουαρίου & Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου στο Μεγάλο Χωριό (την πρώτη ημέρα της εξόρμησης, δεν θα παρευρίσκεται οφθαλμίατρος),
•    Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου στη Φουρνά και Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου στο Κρίκελλο.

Το πρόγραμμα «Υγεία για όλους», θα βοηθήσει συμπολίτες που χρίζουν ανάγκης και δεν μπορούν να μεταβούν στην πόλη του Καρπενησίου για ιατρικό έλεγχο. Η βοήθεια των «Γιατρών του Κόσμου» είναι πολύτιμη και για το λόγο αυτό, στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοτική αρχή, εκτός από ευχαριστίες, διατυπώνεται  ευχή για «καλή συνέχεια στο σπουδαίο έργο που επιτελούν, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες σε όλη τη χώρα«.

Διευκρινίζεται ότι οι «Γιατροί του Κόσμου» (Medecins Du Monde) είναι μια παγκόσμια μη κυβερνητική οργάνωση. Δημιουργήθηκε και λειτουργεί με σκοπό την παροχή περίθαλψης και ανθρωπιστικής βοήθειας σε χώρες που πλήττονται από φυσικές καταστροφές, πολέμους κ.λπ.

Related posts