Τραγικές στιγμές στη Συρία…

Τραγικές στιγμές στη Συρία…

Τραγικές στιγμές στη Συρία…

 

Στη Συρία, ο μεσαίωνας συνεχίζεται… Οι μεγάλες ανθρωποθυσίες στο όνομα του θρησκευτικού φανατισμού δεν έχουν τελειωμό.

Ιδιαίτερα οι Χριστιανοί έχουν φορτωθεί μαρτυρικό σταυρό και ακροβατούν μεταξύ ζωής και θανάτου.

Η μανία των «πιστών» του Αλλάχ, αποτυπώνεται επαρκώς σε ό,τι απόμεινε από την εκκλησία του Αγίου Ηλία στην Κουσαΐρ της Χομς (φωτογραφία).

Οι μεγάλοι της Γης απλά απειλούν. Απλά για να φανούν ότι υπάρχουν. Και φυσικά, μένουν στα λόγια. Γιατί δεν επαρκούν τα συμφέροντά τους για μια νέα «καταιγίδα της ερήμου«. Για ένα νέο «σοκ και δέος«.

Φυσικά, υπάρχει και ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) που μόνο αποτυχίες έχει να επιδείξει στην μέχρι τώρα πορεία του. Που εξακολουθεί να είναι υποχείριο των ηγετών της παγκοσμιοποίησης. 

Μια ντροπή χωρίς όρια… Ενα αίσχος χωρίς αντίδοτο… Ως πότε άραγε;

 

Μια φωτογραφία, ένα εκατομμύριο λέξεις…

friki

 

Στη Συρία στου σήμερα, μόνο η φρίκη του πολέμου κυριαρχεί.

Μια φρίκη που δεν έχει όρια. Μια φρίκη την οποία βιώνουν καθημερινά όλοι οι άνθρωποι, ανεξαρτήτως ηλικίας. Ακλόνητη απόδειξη, η φωτογραφία στην οποία εμφανίζεται μια αθώα ψυχούλα, ένα μικρό παιδάκι, που αντί ασχολείται αμέριμνο με τα παιχνίδια του, συμβιβάζεται με τους κανόνες του πολέμου.

Συνέβη όταν κάποιος φωτορεπόρτερ πλησίασε το παιδάκι για να το φωτογραφήσει. Εκείνο, δεν ήξερε από «μηχανές», πίστεψε ότι επρόκειτο για πιστόλι και σήκωσε τα χέρια ψηλά για να …παραδοθεί.

Για τα παιδάκια της Συρίας, η παιδική ηλικία πέρασε και χάθηκε σαν αστραπή. Ηρθε τόσο πρόωρα η ενηλικίωση, που έφερε μαζί την εξαθλίωση κάθε ανθρώπινης αξίας.

 

Related posts