Ταξίαρχος ε.α. ο Ιωάννης Κατσαρός

Ταξίαρχος ε.α. ο Ιωάννης Κατσαρός

 Ταξίαρχος ε.α. ο Ιωάννης Κατσαρός

Αναμένεται ορισμός νέου Αστυνομικού Διευθυντή

 

Νέος Αστυνομικός Διευθυντής αναμένεται να ορισθεί άμεσα στην Ευρυτανία, καθώς ο νυν Διευθυντής Ιωάννης Κατσαρός συμπεριλαμβάνεται μεταξύ εκείνων που προάγονται στο βαθμό του Ταξίαρχου αλλά πρόκειται να αποστρατευθούν μετά από 30 ημέρες.

Η προαγωγή και αποστράτευση του κ. Κατσαρού, προέκυψε μετά από σχετική απόφαση που έλαβε χθες (Πέμπτη 5 Μαρτίου) το Ανώτατο Συμβούλιο του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, με θέμα την κρίση των Αστυνομικών Διευθυντών. Η αποστρατεία του πάντως δεν ήταν αναμενόμενη. Προκάλεσε απορίες και ερωτηματικά, στους γνώστες του αντικειμένου, αφού φερόταν μεταξύ εκείνων που επρόκειτο να συνδυάσουν την προαγωγή τους με παραμονή στην ενεργό παρουσία.

Ο απερχόμενος Αστυνομικός Διευθυντής, άσκησε όντως ευσυνειδήτως τα καθήκοντά του στην Αστυνομική Διεύθυνση Ευρυτανίας για πολλά χρόνια, μέσα από διάφορες καίριες θέσεις.

Η ευρυτανική (και μάλιστα αγραφιώτικη) καταγωγή του, τον επιφόρτιζε με την αυτόβουλη υποχρέωση να είναι πάντα στις επάλξεις τις Υπηρεσίας του, κάθε ώρα και στιγμή. Ο ίδιος μάλιστα έδινε το παρών σε πληθώρα εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων της νομαρχίας, των δήμων και άλλων φορέων του νομού.

Ηταν φίλος με όλους, χωρίς αυτό να αποβαίνει εις βάρος της ενάσκησης των υπηρεσιακών του καθηκόντων. Φίλος άλλωστε με όλους, παραμένει και μετά την αποστρατεία του.

Νέος Αστυνομικός Διευθυντής Ευρυτανίας αναμένεται να ορισθεί εντός των προσεχών ημερών.

Related posts