Στον Κλειτσό ανταμώνουν οι Ευρυτάνες…

Στον Κλειτσό ανταμώνουν οι Ευρυτάνες…

.

Πανευρυτανικό Αντάμωμα την Κυριακή 19 Ιουλίου…

.

Πανευρυτανικό Αντάμωμα διοργανώνει για μια ακόμη φορά η Ομοσπονδία Ευρυτανικών Συλλόγων (ΟΕΣ), την προσεχή Κυριακή (19 Ιουλίου). Πρόκειται για έναν καθιερωμένο και καταξιωμένο θεσμό που πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε διάφορες τοποθεσίες του Νομού Ευρυτανίας.

Εναν θεσμό που εξελίχθηκε με την πάροδο των ετών σε μια εξαιρετική ευκαιρία, να ανταμώσουν οι Ευρυτάνες, να συσφίξουν τις σχέσεις τους, να ανταλλάξουν απόψεις και παράλληλα να γλεντήσουν με την ψυχή τους.

Την Κυριακή λοιπόν 19 Ιουλίου, στη μαγευτική τοποθεσία «Αγιος Κυπριανός» Κλειτσού, ορίστηκε να πραγματοποιηθεί το 27ο Ευρυτανικό Αντάμωμα, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καρπενησίου.

«Σας περιμένουμε όλους» τονίζουν οι εκπρόσωποι της ΟΕΣ, επισημαίνοντας ότι την προσεχή Κυριακή, «όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον Κλειτσό, του Δημοτικού Διαμερίσματος Φουρνάς, Δήμου Καρπενησίου».

Ιδιαίτερα, το κάλεσμα απευθύνεται στην Ευρυτανική Νεολαία, η ενεργοποίηση της οποίας κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να διασφαλιστεί η διατήρηση λειτουργίας (και στο μέλλον) των πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού καθώς και της ΟΕΣ.

Χαρακτηριστικά, η πρόσκληση, την οποία υπογράφουν εκ μέρους της διοίκησης η πρόεδρος Αγγελική Σκοτίδα και η γενική γραμματέας Νίκη Ρέκκα – Τζανάκου, καταλήγει ως εξής:

«Καλούμε τους πολιτιστικούς Συλλόγους και συγχρόνως απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους Ευρυτάνες και τις Ευρυτάνισσες, να ανταμώσουμε στον «Αγιο Κυπριανό» Κλειτσού, παρά τις δύσκολες στιγμές που αντιμετωπίζουμε».

.

Το Πρόγραμμα των εκδηλώσεων…

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το Ευρυτανικό Αντάμωμα πρόκειται να εξελιχθεί ως ακολούθως:

  • Θεία Λειτουργία με Αρτοκλασία (8:00 -10:00)
  • Εκφώνηση προσφωνήσεων και χαιρετισμών (10:30)
  • Βράβευση του πανεπιστημιακού καθηγητή Ηλία Ντζιώρα και της πρώην υπουργού Κέλλυς Μπουρδάρα (11:00)
  • Παραδοσιακοί χοροί, από τα χορευτικά, του Συνδέσμου Ευρυτάνων Φθιώτιδας, του Συλλόγου Λειβαδιάς «Τα Αγραφα» και του Συλλόγου Κλειτσιωτών Φθιώτιδας.
  • Λαϊκό γλέντι και χορός για όσους επιθυμούν, υπό τους ήχους του συγκροτήματος Κώστα Καλαμίδα, με τη συμμετοχή του Στέφανου Κόπανου (Οργανωτικός Γραμματέας της ΟΕΣ) και του Χρήστου Καρβέλη από τη Φουρνά.

Related posts