Στερνό αντίο στον Βασίλη Τσίπρα

Στερνό αντίο στον Βασίλη Τσίπρα

Στερνό αντίο στον Βασίλη Τσίπρα

Tsipras_vasilis-71Εφυγε για πάντα από τη ζωή ο διατελέσας βουλευτής Ευρυτανίας και διακεκριμένος ποινικολόγος Βασίλης Τσίπρας.

Ο θάνατός του επήλθε από καρδιακό επεισόδιο, ενώ η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί Σήμερα (Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου) στο κοιμητήριο Ηλιούπολης (ώρα 3:00), όπου θα γίνει και η ταφή.

Ηταν το πρωί τη Τρίτης (24 Φεβρουαρίου) όταν ο Βασίλης Τσίπρας ετοιμαζόταν να βγει από το σπίτι του. Ξαφνικά όμως, αισθάνθηκε αδιαθεσία και αμέσως κάθισε, προκειμένου να αναλάβει δυνάμεις. Επήλθε όμως το μοιραίο, καθώς η καρδιά του τον πρόδωσε (έμφραγμα του μυοκαρδίου).

Γεννημένος στη Βούλπη Ευρυτανίας στο 1939, τελείωσε το οκτατάξιο Γυμνάσιο Καρπενησίου και στη συνέχεια κατάφερε να εισαχθεί στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ηταν μέλος του δικηγορικού συλλόγου Αθηνών και υπήρξε ένας από τους πλέον ικανούς ποινικολόγους.

Συνεργάστηκε επί σειρά ετών με τον Χρυσόστομο Καραπιπέρη, του οποίου μάλιστα υπήρξε σε αρκετές περιπτώσεις, προσωπικός δικηγόρος.

Στην Εκλογική Περιφέρεια Ευρυτανίας πολιτεύθηκε δύο φορές ως υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία.

Υπήρξε συνυποψήφιος του Δημοσθένη Τσιαμάκη, και κατατάχθηκε δεύτερος με βάση τους σταυρούς προτίμησης που συγκέντρωσε. Μετά από ένσταση όμως που υποβλήθηκε στο εκλογοδικείο, ακυρώθηκε η εκλογή του κ. Τσιαμάκη και τη θέση του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο κατέλαβε ο Βασίλης Τσίπρας.

 

Related posts