Συσπειρωμένοι οι Τροβατιανοί Αγράφων!

Συσπειρωμένοι οι Τροβατιανοί Αγράφων!

Συσπειρωμένοι οι Τροβατιανοί Αγράφων!

trovato34

Εκδήλωση για την ευλογία της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας πραγματοποίησε στο Σχηματάρι Βοιωτίας ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τροβάτου του Δήμου Αγράφων Ευρυτανίας, την περασμένη Κυριακή (8 Φεβρουαρίου).

Μέσα σε εορταστική ατμόσφαιρα και ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα, οι Τροβατιανοί της Βοιωτίας (και όχι μόνο), είχαν την ευκαιρία να ανταμώσουν, να ανταλλάξουν απόψεις και να επιβεβαιώσουν την μεγάλη αγάπη τους για την ιδιαίτερη πατρίδα. Η παρουσία τους ήταν συγκλονιστική, καθώς στην ταβέρνα του συγχωριανού τους Γιώργου Κόκκαλη, δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο.

Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Λάμπρος  Κόκκαλης, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά όλους τους παρευρισκόμενους και ευχήθηκε «καλή χρονιά με υγεία και γαλήνη στις οικογένειές τους».

Στη σύντομη ομιλία του ο κ. Κόκκαλης, επεσήμανε ότι στο πλαίσιο λειτουργίας του Συλλόγου, ιδρύθηκε τράπεζα αίματος που περιμένει εθελοντές αιμοδότες να προσφέρουν λίγο αίμα, για τη διασφάλιση της υγείας συνανθρώπων μας. Εκανε επίσης γνωστό ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η προσπάθεια προμήθειας παραδοσιακών αγραφιώτικων ενδυμασιών, και επεσήμανε: «Πρέπει να βρισκόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλον, γιατί αυτό επιβάλλουν οι καιροί και οι δυσκολίες που καθημερινά αντιμετωπίζουμε».

Από την πλευρά του πάντως ο Σύλλογος, κάνει ό,τι μπορεί προς την κατεύθυνση αυτή, λαμβάνοντας ενδιαφέρουσες πρωτοβουλίες, όπως είναι η έκδοση Εφημερίδας, το καλοκαιρινό αντάμωμα, η γιορτή του Τιμίου Σταυρού και η έκδοση ημερολογίου, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης του «κρίκου» επικοινωνίας.

Ο ίδιος, τέλος, έκανε αναφορά στις προσπάθειες όλων, προκειμένου η ενορία του Τροβάτου να έχει δικό της ιερέα. Προς αυτή την κατεύθυνση, επρόκειτο να γίνει στο Τροβάτο η χειροτονία ενός νέου ιερέα, την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου. Aναβλήθηκε όμως, εξ αιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Τελικά, η χειροτονία θα γίνει μέσα στον Φεβρουάριο, στο Καρπενήσι.

Ακολούθως, μίλησε ο δήμαρχος Τανάγρας Βασίλειος Περγάλιας, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι θα είναι πάντοτε κοντά στον Σύλλογο Τροβατιανών και τα μέλη του, παρέχοντας βοήθεια στις διάφορες δραστηριότητές.

Το τυχερό φλουρί της Βασιλόπιτας κέρδισε ο μικρός Θεόδωρος Κατσιμήτρος.

Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν, ο δήμαρχος Αργιθεατών Λάμπρος Τσιβόλας, ο δημοτικός σύμβουλος Αγράφων Ευάγγελος Κατσιφός, εκπρόσωποι των συλλόγων Κουστέσας Βραγγιανών (Αριστέα Αντωνίου – Ιωάννου) και Δέντρου (Χαράλαμπος Ιωάννου).

Να αναφέρουμε τέλος, ότι η διοίκηση του Συλλόγου Τροβατιανών, εξέφρασε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση (ιδιαίτερα στην Τροβατιανή νεολαία), καθώς επίσης στις νοικοκυρές, για τις θαυμάσιες και νοστιμότατες πίτες που προσέφεραν.

trovato35

Related posts