Πλήθος κόσμου στον αποχαιρετισμό…

Πλήθος κόσμου στον αποχαιρετισμό…

Πλήθος κόσμου στον αποχαιρετισμό…

Tsipras_vasilis-71Μεγάλο πλήθος συμπατριωτών, φίλων και συνεργατών, συνόδευσε τον Βασίλη Τσίπρα στην τελευταία του κατοικία, χθες (Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου) στο κοιμητήριο Ηλιούπολης.

Ο Βασίλης Τσίπρας, έφυγε για πάντα από τη ζωή την Τρίτη  24 Φεβρουαρίου, όταν αισθάνθηκε ξαφνική αδιαθεσία και δεν κατάφερε να αναλάβει δυνάμεις, καθώς η καρδιά του σταμάτησε να χτυπά εξ αιτίας εμφράγματος του μυοκαρδίου. 

Ανάμεσα στο πλήθος που παραβρέθηκαν στην εξόδιο ακολουθία του, είδαμε τον βουλευτή Ευρυτανίας Θωμά Κώτσια, τον Ευρυτάνα βουλευτή Αττικής Θανάση Μπούρα, τον πρώην βουλευτή Ηλία Καρανίκα, τον πρώην δήμαρχο Αγράφων Χρήστο Μπούρα, τον πολιτευτή Λάμπρο Μάκκα, τον πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου Καρπενησίου Βασίλη Γκαρίλα, εκπρόσωπο του δικηγορικού συλλόγου Αθηνών (Παναγιώτης Γαλατσέλης), τον πρόεδρο της Εταιρείας Ευρυτάνων Επιστημόνων Φώτη Κουλαρμάνη καθώς και εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Ευρυτανικών Συλλόγων.

Ο Βασίλης Τσίπρας, γεννήθηκε στη Βούλπη Ευρυτανίας στο 1939 και τελείωσε το οκτατάξιο Γυμνάσιο Καρπενησίου κάτω από δύσκολες συνθήκες. Παρά ταύτα, κατάφερε να εισαχθεί στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1996, πολιτεύτηκε για πρώτη φορά στην Ευρυτανία ως υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Εθεσε εκ νέου υποψηφιότητα στην αμέσως επόμενη εκλογική αναμέτρηση (2000) και κατατάχτηκε δεύτερος σε σταυρούς προτίμησης (μετά τον Δημοσθένη Τσιαμάκη). Μετά από ένσταση όμως που υποβλήθηκε στο εκλογοδικείο, ακυρώθηκε η εκλογή του κ. Τσιαμάκη (επειδή κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των εκλογών διατηρούσε το αξίωμα του νομάρχη) και τη θέση του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο κατέλαβε ο Βασίλης Τσίπρας.

Ως μέλος του δικηγορικού συλλόγου Αθηνών υπήρξε ένας από τους πλέον ικανούς ποινικολόγους. Ελαβε μέρος σε πολύκροτες ποινικές υποθέσεις κι έγινε γνωστός για τη δυναμική υπερασπιστική παρουσία του σε κακουργιοδικεία και εφετεία διαφόρων περιοχών της χώρας. Χειρίστηκε επίσης διάφορες υποθέσεις προσφυγών στο Στρασβούργο, όπου εδρεύει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων.

Στη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων μετείχε ενεργά και δυναμικά σε εκδηλώσεις για την προάσπιση των φοιτητικών προβλημάτων και των ακαδημαϊκών ελευθεριών. Τέλος, δυναμική ήταν η παρουσία του σε εκδηλώσεις υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταπιεζόμενων λαών, όπως την Κυπρίων.

 

 

Related posts