Οι Κορυσχάδες τιμούν την Ιστορία τους!

Οι Κορυσχάδες τιμούν την Ιστορία τους!

Οι Κορυσχάδες τιμούν την Ιστορία τους!

Korisx_71Δυο ταινίες μικρού μήκους θα μπορούν στο εξής να προβάλλονται στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Κορυσχάδων και να μεταφέρουν (νοερά) τους επισκέπτες – θεατές στα «πέτρινα» αλλά ηρωικά χρόνια της Εθνικής μας Αντίστασης.

Καθώς με τον τρόπο αυτό εμπλουτίζεται το υλικό του Μουσείου, εκτιμάται ότι – συν τω χρόνω – θα εξελιχθεί σε πόλο έλξης για ακόμη περισσότερους επισκέπτες.

Πρόκειται για δύο ντοκιμαντέρ που παραχωρήθηκαν από το αρχείο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης (ΝΕΡΙΤ), μετά από σχετικό αίτημα που υπέβαλαν οι υπεύθυνοι του φορέα λειτουργίας του Μουσείου Κορυσχάδων.

«Το χρονικό της Εθνικής Αντίστασης – Η Ελεύθερη Ελλάδα» είναι ο τίτλος πρώτου ντοκιμαντέρ ενώ το δεύτερο τιτλοφορείται: «Ζωγράφοι στα βουνά της ελεύθερης Ελλάδας».

Τις ταινίες αυτές, θα μπορούν να παρακολουθούν οι επισκέπτες στο χώρο του Μουσείου, προσεγγίζοντας έτσι μια βιωματική εμπειρία, σχετιζόμενη με τα «πέτρινα» χρόνια της γερμανοϊταλικής κατοχής και τους ηρωικούς αγώνες του Ελληνικού λαού για Εθνική Αντίσταση και Λαϊκή Ανεξαρτησία.

Οπως είναι γνωστό, την Ανοιξη του 1944 (14 – 27 Μαΐου), στις αίθουσες του ιστορικού δημοτικού σχολείου Κορυσχάδων, συνεδρίασε το Εθνικό Συμβούλιο της ΠΕΕΑ (Πολιτικής Επιτροπής Εθνικής Απελευθέρωσης), με τη συμμετοχή εκλεγμένων αντιπροσώπων από όλη την Ελλάδα καθώς και βουλευτών που είχαν εκλεγεί το έτος 1936. Το γεγονός αυτό, χαρακτηρίστηκε ως η κορυφαία στιγμή της Εθνικής Αντίστασης.

Κάθε χρόνο, οι επισκέπτες του Μουσείου είναι πολυπληθείς και η προσπάθεια του Δήμου Καρπενησίου για περαιτέρω ανάδειξη του ιστορικού αυτού χώρου είναι αδιάλειπτη. Για το λόγο αυτό άλλωστε, η δημοτική αρχή, έχει από χρόνια ιδρύσει Νομικό Πρόσωπο με την επωνυμία  «Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Κορυσχάδων».

 Το αίτημα για την απόκτηση των δύο αυτών ταινιών μικρού μήκους, εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Κορυσχάδων για περαιτέρω ανάδειξη του ιστορικού αυτού χώρου.

 

Related posts