Η μεσαία τάξη πάει στον …παράδεισο!

Η μεσαία τάξη πάει στον …παράδεισο!

Η μεσαία τάξη πάει στον …παράδεισο!

Αυτό που είναι πλέον απολύτως σαφές, σχετίζεται με την μεσαία τάξη. Στην Ελλάδα του σήμερα, η μεσαία τάξη έχει πλέον καταργηθεί. Απόμειναν ελάχιστοι έχοντες και κατέχοντες (η οικονομική ελίτ της Ελληνικής κοινωνίας), που δεν ενοχλούνται από κρίσεις και ανέχεια.

Ολοι οι άλλοι, βράζουμε στο καζάνι της μιζέριας, αγωνιώντας για το σήμερα και αδυνατώντας να διασφαλίσουμε το αύριο.  Η αβεβαιότητα αποτελεί το κύριο στοιχείο στον (υποτιθέμενο) προγραμματισμό της σύγχρονης Ελληνικής οικογένειας. Η απόγνωση έρχεται ως φυσική συνέπεια και η κατάθλιψη ως αυτονόητο συνεπακόλουθο.

Πάνω στα συντρίμμια της προοπτικής για μια καλύτερη ζωή, έρχονται σήμερα να διαγκωνιστούν σε έναν αγώνα μπιλιάρδου (στις πλάτες όλων μας), οι κάθε λογής σωτήρες, τάζοντας λαγούς με πετραχήλια.  

Χαϊδεύουν τα αυτιά ενός ταλαίπωρου λαού (πλήρως εξουθενωμένου), με μοναδικό σκοπό την αναρρίχηση στην εξουσία. Ο λαϊκισμός και η ανευθυνότητα, μετουσιώνονται σε προοπτική ελπίδας. Και ο λαός, πάντα ευκολόπιστος και πάντα προδομένος, τσιμπάει το δόλωμα, χωρίς να βλέπει την πετονιά.

Είχαν άραγε άδικο οι παλιότεροι, όταν έλεγαν «όπου ακούς πολλά κεράσια, πάρε μικρό καλάθι;». Είχαν άδικο όταν υιοθετούσαν την άποψη: «όποιος θέλει το καλό μου δεν με κάνει να χαίρομαι αλλά να στεναχωριέμαι»;

Related posts