Ευρυτάνας πρόεδρος ξανά στο Π.Κ.Ρ.

Ευρυτάνας πρόεδρος ξανά στο Π.Κ.Ρ.

Ευρυτάνας πρόεδρος ξανά στο Π.Κ.Ρ.

koutroumpas-71Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών εκλέχτηκε για δεύτερη συνεχή τριετία ο καταξιωμένος ομότιμος καθηγητής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτριος Κουτρούμπας.

Πρόκειται για μια ιδιαιτέρως τιμητική διάκριση αλλά και εκλογή ουσίας, αφού το συγκεκριμένο Ιδρυμα χαρακτηρίζεται «Ναός του Πνεύματος, Σύμβολο Ενότητας και Συνεργασίας στην υπηρεσία της Ρούμελης και των απανταχού Ρουμελιωτών».

Πρόκειται ουσιαστικά για έναν πνευματικό, πολιτιστικό, ιστορικό και λαογραφικό φορέα των πέντε Νομών της Ρούμελης (Αιτωλοακαρνανίας, Βοιωτίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας).

Η νέα διοίκηση του Πνευματικού Κέντρου, προέκυψε από τις αρχαιρεσίες που είχαν πραγματοποιηθεί στην Κυριακή 15 Φεβρουαρίου. Η συγκρότηση σε σώμα έγινε στην πρώτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου (Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου) με τον κ. Κουτρούμπα να εξασφαλίζει (με διαφορά) την αδιαμφισβήτητη εκλογή του στη θέση του προέδρου.

Εντονη η Ευρυτανική παρουσία!..

Εκτός του προέδρου όμως, η ευρυτανική παρουσία στο διοικητικό συμβούλιο είναι έντονη, καθώς, επίσης, συμμετέχουν: Ο επίτιμος επιθεωρητής μέσης εκπαίδευσης Παναγιώτης Βλάχος (εκλέγεται ανελλιπώς επί σειρά δεκαετιών και συγκαταλέγεται στα ιδρυτικά μέλη του Ιδρύματος), ο χρηματοασφαλιστικός σύμβουλος Παναγιώτης Παλαιογιώργος (από τη Βούλπη Αγράφων) καθώς και ο διεθνούς φήμης ιατρός (χειρουργός ορθοπεδικής) Νίκος Χριστοδούλου, ο οποίος είχε προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του στο νοσοκομείο Καρπενησίου ως διευθυντής της Ορθοπεδικής Κλινικής. Ο ίδιος μάλιστα συμμετείχε στα κοινά και ως δημοτικός σύμβουλος Καρπενησίου.

Η σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου

Αναλυτικά η μορφή του νεοεκλεγμένου διοικητικού συμβουλίου, έλαβε την εξής μορφή:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:  Δημήτριος  Κουτρούμπας (Ομότιμος καθηγητής πανεπιστημίου Αθηνών – Ευρυτανία)

Α΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Χαράλαμπος Κουβέλης (Συνταξιούχος διευθυντής ΕΤΒΑ – Αιτωλοακαρνανία)

Β΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ηλίας Παπαευθυμίου (Αντιστράτηγος αστυνομίας ε.α. – νομικός – Φθιώτιδα)

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Αριστοτέλης Παπαγεωργίου (Δικηγόρος – Φθιώτιδα)

ΤΑΜΙΑΣ: Γεώργιος Πιτσινέλης (Ε.Δ.Ι.Π. φιλολογίας πανεπιστημίου Αθηνών – Αιτωλοακαρνανία)

ΕΦΟΡΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Στέφανος Τολιόπουλος (πρ. αγρονόμος αγροφυλακής – Φθιώτιδα)

ΕΦΟΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ: Ελένη Μπαρλή (Οδοντιατρικός συνεργάτης – Βοιωτία)

Vlaxos-71ΜΕΛΗ: Παναγιώτης Βλάχος (Συνταξιούχος  γεν. επιθεωρητής μέσης εκπαίδευσης – Ευρυτανία), Νικόλαος Χριστοδούλου (Ιατρός – χειρουργός ορθοπεδικής – Φωκίδα), Παναγιώτης Παλαιογεώργος (Χρηματοασφαλιστικος σύμβουλος – Ευρυτανία), Παναγιώτης Αγνιάδης (γενικός γραμματέας της κεντρικής ένωσης επιμελητηρίων Ελλάδος – Βοιωτία), Ανάργυρος Γεωργίου (Αντιστράτηγος αστυνομίας ε.α. – νομικός – Βοιωτία), Νικόλαος  Νούλας (Καθηγητής – Αιτωλοακαρνανία), Σεραφείμ Παπανικολάου (Επίκουρος καθηγητής γεωπονικού πανεπιστημίου Αθηνών – Φωκίδα) και Κωνσταντίνος Τούμπας  (Υποστράτηγος αστυνομίας ε.α. – Φωκίδα).

Εξέχουσες προσωπικότητες!

Για όσους δεν γνωρίζουν, πρέπει να επισημάνουμε ότι στο πέρασμα των χρόνων, από τη θέση του προέδρου στο Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών, πέρασαν εξέχουσες προσωπικότητες της χώρας μας. Μεταξύ αυτών, συγκαταλέγονται, ο πρώην πρωθυπουργός Ιωάννης Γρίβας, ο πλέον καταξιωμένος Ελληνας βιομήχανος και ευεργέτης του νομού Ευρυτανίας Χριστόφορος Κατσάμπας και ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασίλειος Κόκκινος, ενώ την ιδιότητα του επίτιμου προέδρου κατείχε ο Ευρυτάνας πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τσάτσος

 

Related posts