Η ελληνική όψη του …νομίσματος

Η ελληνική όψη του …νομίσματος

Η ελληνική όψη του …νομίσματος

Εκπληκτική και αποστομωτική απάντηση Eλληνα, σε ειρωνικό άρθρο Γερμανού δημοσιογράφου… 

LIDLΕκ του ασφαλούς, δίχως προφανώς να περιμένει αντιδράσεις, ο Γερμανός αρθρογράφος Walτer Wuellenweber του περιοδικού «Stern», διατύπωσε απόψεις εις βάρος της Ελλάδας, με τίτλο: «Αγαπητοί Ελληνες» και υπότιτλο: «Μετά τις τράπεζες, θα πρέπει τώρα οι Γερμανοί να σώσουν και την Ελλάδα. Πρώτα έκαναν αλχημείες οι Έλληνες στο ευρώ και τώρα, αντί να κάνουν οικονομίες, απεργούν».

Εκφράζοντας προφανώς την άποψη του μέσου Γερμανού πολίτη, ο Walter επιχειρηματολογεί με φιλική (υποτίθεται) διάθεση, απευθυνόμενος στους Ελληνες σε πρώτο πληθυντικό πρόσωπο:

«Αγαπητοί Eλληνες, από το 1981 ανήκουμε στην ίδια οικογένεια. Μόνο που εμείς έχουμε συνεισφέρει, όσο κανείς άλλος στο κοινό ταμείο (δηλαδή γύρω στα 200 δις), ενώ εσείς, έχετε εισπράξει όσα κανείς άλλος, δηλαδή σχεδόν 100 δις. Ουδέποτε λαός βοήθησε μέχρι τώρα με τη θέλησή του, σε τέτοιο βαθμό, και για τόσο μακρύ διάστημα, άλλον λαό. Είσαστε, κυριολεκτικά, οι πιο ακριβοί μας φίλοι.

Το ζήτημα πάντως είναι, ότι τελικά δεν εξαπατάτε μόνο τον εαυτό σας αλλά κι’ εμάς. Στην ουσία, ουδέποτε φανήκατε αντάξιοι του ευρώ, αφού δεν καταφέρατε μέχρι τώρα να εκπληρώσετε τα κριτήρια σταθερότητας.

Στην Ευρωπαϊκή Ενωση, είσαστε ο λαός που ξοδεύει τα μεγαλύτερα ποσά σε καταναλωτικά αγαθά. Θα θέλαμε, ο πρωθυπουργός σας να προχωρήσει στο πρόγραμμά του, όμως προφανώς αυτό δεν το θέλετε εσείς, αφού συνεχίζετε απτόητοι, ν’ απεργείτε. Μη μας λέτε λοιπόν, ότι μόνο οι πολιτικοί ευθύνονται για την καταστροφή.

Εσείς έχετε εφεύρει τη Δημοκρατία και ως εκ τούτου πρέπει να γνωρίζετε, ότι ο λαός είναι αυτός που κυβερνά κι επομένως, έχει την ευθύνη. Κανείς δεν σας αναγκάζει να φοροδιαφεύγετε, να χρηματίζεστε, ν’ αντιδράτε σε κάθε συνετή πολιτική και να εκλέγετε διεφθαρμένους πολιτικούς. Σε τελευταία ανάλυση, οι πολιτικοί είναι λαϊκιστές και κάνουν, ότι τους πει ο λαός. Θα μας πείτε – βεβαίως – ότι κι εμείς οι Γερμανοί δεν είμαστε πολύ καλύτεροι, όπως θέλουν κάποιοι να πιστεύουν. Κι έχετε δίκιο.

Οι Ελληνες είναι εκείνοι, που μας είχαν δείξει το δρόμο της Δημοκρατίας και της Φιλοσοφίας, καθώς και τις πρώτες γνώσεις Εθνικής Οικονομίας. Τώρα, μας δείχνετε και πάλι ένα δρόμο. Μόνο που αυτός ο δρόμος, είναι λάθος. Από το σημείο που εσείς έχετε φτάσει τώρα, δεν πάει παραπέρα».

Εκπληκτική απάντηση!..

oxi-sta-lidlΗ απάντηση που δόθηκε στον Walter ήταν στο ίδιο – υποτιθέμενα φιλικό – πνεύμα και φέρει την υπογραφή ενός Ελληνα που ονομάζεται Γεώργιος Π. Ψωμάς. Μεταξύ άλλων, αναφέρει:

«Αγαπητέ μου Walτer Wuellenweber. Από το 1981 ανήκουμε στην ίδια οικογένεια. Μόνο που σας έχουμε παραχωρήσει με αδιαφανείς όρους κι’ έναντι αυτών των 200 δις που λέτε ότι μας δώσατε, το 40% περίπου των αμυντικών εξοπλισμών μας, το σύνολο σχεδόν των εθνικών τηλεπικοινωνιών μας, την κατασκευή δύο μεγάλων αεροδρομίων καθώς και πολλών χιλιομέτρων εθνικού οδικού δικτύου. Αν ξεχνώ κάτι, ζητώ να με συγχωρέσεις. Σημειώνω, πως είμαστε από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς στα καταναλωτικά προϊόντα που παράγουν τα εργοστάσιά σας.

Η αλήθεια είναι, πως δεν ευθύνονται μόνο οι πολιτικοί μας γι’ αυτή την καταστροφή. Ενα μεγάλο μέρος της ευθύνης έχει και μια εταιρία γερμανικών – κυρίως – συμφερόντων, η οποία τους «λάδωνε», προκειμένου να αναλαμβάνει  δημόσια έργα. Πιθανολογώ, πως φταίνε και τα γερμανικά ναυπηγεία, τα οποία μας πούλησαν κάτι υποβρύχια, που γέρνουν. Είμαι σίγουρος, ότι εσύ δεν με πιστεύεις ακόμα, αλλά δείξε λίγο υπομονή και περίμενε. Διάβασέ με, κι αν δεν σε πείσω, τότε διώξε με από την Ευρωζώνη, τον τόπο της «Αλήθειας» και της «Ευημερίας», του «Δίκαιου» και του «Σωστού».

Λοιπόν Walτer,

μισός αιώνας και πάνω πέρασε από τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, από τότε που η Γερμανία έπρεπε να ξοφλήσει τις υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα. Οι οφειλές αυτές, που μόνον η Γερμανία αρνείται να ξοφλήσει στην Ελλάδα (η Βουλγαρία και η Ρουμανία, τακτοποίησαν ήδη τις αντίστοιχες υποχρεώσεις τους), συνίστανται:

  • katoxiΣε χρέη ύψους 80 εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων, από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
  • Σε χρέη από τη διαφορά του κλήριγκ στο μεσοπόλεμο, ύψους 593.873.000 δολαρίων, που ήταν σε βάρος της Γερμανίας.
  • Στα αναγκαστικά δάνεια, τα οποία συνήψε το Γ΄ Ράιχ από την Ελλάδα, ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στη διάρκεια της κατοχής.
  • Στις επανορθώσεις, που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα, για κατασχέσεις, αρπαγές και καταστροφές, που προξένησε το Γ’ Ράιχ, την περίοδο της κατοχής, ύψους 7,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων (όπως επιδίκασαν οι Σύμμαχοι).
  • Στις ανυπολόγιστες υποχρεώσεις της Γερμανίας για την αφαίρεση της ζωής 1.125.960 Ελλήνων (38.960 εκτελεσμένων, 12.000 νεκρών από αδέσποτες, 70.000 σκοτωμένων σε μάχες, 105.000 νεκρών στα στρατόπεδα της Γερμανίας, 600.000 νεκρών από πείνα και 300.000 απωλειών από υπογεννητικότητα).
  • Στην ατίμητη ηθική προσβολή, που προξένησε στον ελληνικό λαό και στις ανθρωπιστικές αξίες που εκφράζει η ελληνική ιδέα. (Αυτό το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό, είναι ηθικής τάξης, αλλά ύψιστης ηθικής σημασίας).

Ξέρω Walτer,

σε πειράζουν αυτά που γράφω, αλλά και μένα με πείραξαν, αυτά που έγραψες! Αλλά – περισσότερο – με πειράζουν, αυτά που σκέφτεσαι και θέλεις να κάνεις για μένα και τους «συμπατριώτες» σου, τους Ελληνες !

Φίλτατε Walτer,

στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται 130 γερμανικές επιχειρήσεις, στις οποίες, περιλαμβάνονται σχεδόν όλοι οι γερμανικοί κολοσσοί. Πραγματοποιούν ετήσιο τζίρο της τάξης των 6,5 δις ευρώ.

Ξέρεις Walτer,

σύντομα δε θα μπορώ ν’ αγοράζω Γερμανικά προϊόντα, γιατί δεν θα έχω λεφτά. Εγώ Walτer μεγάλωσα στα λίγα. Αλλά εσείς Walτer, τους ανέργους σας που θα δημιουργηθούν από αυτή την κατάσταση στην Ελλάδα, πως θα τους αντιμετωπίσετε;

Εμείς οι Ελληνες πρέπει να φύγουμε από την Ευρώπη, την Ευρωζώνη, για να σωθούμε από μια Ενωση κατ’ επίφαση. Από μια ομάδα κερδοσκόπων. Από μια ομάδα, στην οποία είμαστε συμπαίκτες, όσο καταναλώνουμε τα προϊόντα των συμπαικτών!

Εγώ φίλτατε Walτer,

πιστεύω, ότι οι Ελληνες θα πρέπει να σταματήσουν ν’ αγοράζουν Mercedes, BMW, Opel, Ford, Scoda, και άλλα «συμμαχικά» προϊόντα, γιατί, δεν μπορούν και δεν πρέπει! Δεν το αξίζουν. Πρέπει να σταματήσουν ν’ αγοράζουν προϊόντα από το Lidl, το Praktiker και το IKEA. Επειδή, δε θα μπορούν πια να τ’ αγοράσουν αυτά τα προϊόντα, βρε αδερφέ. Πώς να το κάνουμε!

Φίλτατε Walτer,

θα πρέπει να κανονίσουμε και κάποιες άλλες «λεπτομέρειες», αν μου επιτρέπεις βέβαια, γιατί εσύ είσαι ο «πιστωτής» της ζωής μου. Θέλω να μου επιστρέψεις τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, που έκλεψες εσύ (όχι εσύ προσωπικά αλλά κάποιοι δικοί σου), θέλω τα αθάνατα δημιουργήματα των προγόνων μου, που βρίσκονται στα μουσεία του Βερολίνου, του Μονάχου, του Λονδίνου, του Παρισιού, της Ρώμης! Τα θέλω τώρα, που μπορεί να πεθάνω, αλλά θέλω να πεθάνω, κοντά στους πατέρες μου!

Πηγή: http://www.press-news.gr/

 

Related posts