26 κεράκια για το «Ράδιο Καρπενήσι»

26 κεράκια για το «Ράδιο Καρπενήσι»

26 κεράκια για το Ράδιο Καρπενήσι


Ηταν σαν σήμερα, πριν από 26 χρόνια (5 Μαρτίου 1989), όταν η Ευρυτανία εμφανίστηκε για πρώτη φορά (νόμιμα) στην «μπάντα» των F.M., καθώς άρχισε δυναμικά τις εκπομπές του το «Ράδιο Καρπενήσι».

Κάτι που μέχρι τότε έμοιαζε ακατόρθωτο, κατέστη εφικτό από έναν άνθρωπο που ήθελε και μπορούσε. Που είχε τη γνώση, την εμπειρία και την αγάπη. Εναν έμπειρο και καταξιωμένο δημοσιογράφο, που πίστευε ότι έπρεπε (και μπορούσε) η Ευρυτανία να είναι πρωτοπόρος και στον τομέα της Ενημέρωσης.

Ηταν ο αείμνηστος Παύλος Μπακογιάννης, ο μάρτυρας της Δημοκρατίας, που τόσο άδικα και τόσο νωρίς έφυγε από τη ζωή, λαβωμένος θανάσιμα από το απύθμενο μίσος των αδίστακτων τρομοκρατών.

Δικό του δημιούργημα ήταν το «Ράδιο Καρπενήσι», για το οποίο είχε κάθε λόγο να υπερηφανεύεται, καθώς λειτουργούσε αμερόληπτα και πάντοτε μέσα στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Οπως λειτουργεί και σήμερα, τόσα χρόνια μετά. Γιατί, ο «σπόρος» φυτεύτηκε σωστά και τα βλαστάρια που ξεφύτρωσαν δεν υπέστησαν μετάλλαξη.

Μέχρι τότε, υπήρχαν μόνο ορισμένοι λάτρεις της ερασιτεχνικής ραδιοφωνίας, που παρείχαν ψυχαγωγία με αφιερώσεις τραγουδιών. Προσέφεραν κι εκείνοι έργο και ας χαρακτηριζόταν «πειρατική» η προσπάθειά τους.

Αλλά, το «Ράδιο Καρπενήσι» έγραψε Ιστορία. Γιατί ήταν ο πρώτος νόμιμος ιδιωτικός περιφερειακός Ραδιοφωνικός Σταθμός στην Ελλάδα!!!

karpenisi_logoΣτα 26 χρόνια που πέρασαν, το μικρό studio της οδού Καρπενησιώτη, έδωσε τη θέση του σε έναν ευρύτερο και πιο λειτουργικό χώρο στην οδό Ζηνοπούλου. Το «Ράδιο Καρπενήσι», αντί να υποκύψει στη φθορά της συνήθειας και του χρόνου, όχι μόνο άντεξε, αλλά προσαρμόστηκε δυναμικά στις ανάγκες των καιρών. Απέκτησε μάλιστα και διαδικτυακή πύλη, μέσα από την ηλεκτρονική διεύθυνση www.975fm.gr.  Ετσι, η φωνή της Ευρυτανίας, ακούγεται πλέον (εδώ και 15 χρόνια) σε κάθε γωνιά της υδρογείου. Μέσα από τις δαιδαλώδεις διαδρομές του διαδικτύου,  παρέχεται με σωστή ενημέρωση και ψυχαγωγία. Υπεύθυνη πληροφόρηση για τα δρώμενα στο πολιτιστικό, κοινωνικό, πολιτικό, τουριστικό  και αναπτυξιακό «γίγνεσθαι» του Νομού μας!  

Από την Ηλεκτρονική Εφημερίδα evritos.gr, μαζί με τις συναδελφικές ευχές για ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΑ στη λειτουργία του «Ράδιο Καρπενήσι», στέλνουμε τους καλύτερους χαιρετισμούς στη διεύθυνση του Σταθμού, τους μόνιμους και έκτακτους συνεργάτες και σε όλους γενικά όσους εργάζονται με την ίδια πάντα θέρμη, συμβάλλοντας στο τελικό αποτέλεσμα που είναι η σφυρηλάτηση δεσμών αναγνώρισης και αμφίδρομης σχέσης με το ακροαματικό κοινό!

Εύη-Ελενα

 

Related posts