10 άδειες υπαίθριου εμπορίου στα Αγραφα

10 άδειες υπαίθριου εμπορίου στα Αγραφα

10 άδειες υπαίθριου εμπορίου στα Αγραφα

kantina-72Δέκα άδειες υπαίθριου στάσιμου εμπορίου, μπορούν να χορηγηθούν από τον δήμο Αγράφων, σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση που υπέγραψε ο αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας Αριστείδης Τασιός.

Σε εφαρμογή αυτής της απόφασης, μπορούν να εγκριθούν από το δήμο Αγράφων πέντε άδειες για λειτουργία καντίνας και ισάριθμες εμπορικές άδειες για πώληση φρούτων, λαχανικών και λοιπών εποχιακών ειδών.

Λαμβάνοντας υπόψη σχετικό έγγραφο του δήμου Αγράφων και σχετική απόφαση του οικείου Δημοτικού Συμβουλίου, ο αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας, όρισε και τις θέσεις στις οποίες θα πρέπει να ασκήσουν τις εμπορικές τους δραστηριότητες, τόσο οι ιδιοκτήτες καντίνας όσο και οι πωλητές εποχιακών ειδών.

Συγκεκριμένα, οι καντίνες θα πρέπει εφόσον λάβουν τη σχετική άδεια, να τοποθετηθούν:

Στην τοπική κοινότητα Αγράφων (εκκλησία Αγία Τριάδας του συνοικισμού Πετραλώνων), στη Σιβίστα (προβλήτα λίμνης), στην Ανατολική Φραγκίστα (θέση «Σωτήρα»), στη Γρανίτσα (έξοδος του χωριού προς Λιθοχώρι) και στον Τριπόταμο («Λαχανόκοιπος»).

Για τις άδειες πώλησης φρούτων, λαχανικών και λοιπών εποχιακών ειδών, οι πωλητές ορίστηκε να ασκούν τις εμπορικές τους δραστηριότητες στα εξής σημεία:

Στην τοπική κοινότητα Αγράφων και συγκεκριμένα στην πλατεία του χωριού, στη Δυτική Φραγκίστα (θέση «Πλάτανος – βρύσες»), στην πλατεία Κερασοχωρίου, στην πλατεία Ραπτοπούλου και στη διασταύρωση Βίνιανης – Φραγκίστας.

Το πάγιο ετήσιο τέλος για κάθε άδεια στάσιµου υπαίθριου εµπορίου (καντίνα) ορίστηκε στο ποσό των 100 ευρώ, ενώ για την έκδοση άδειας στάσιµου υπαίθριου εµπορίου  το αντίστοιχο ποσό ορίστηκε στα 20 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, υπεύθυνοι για την άδεια στάσιμου υπαίθριου εμπορίου είναι οι Δήμοι, ενώ για τη χορήγηση άδειας πλανώδιων πωλητών τις σχετικές αποφάσεις λαμβάνει η Περιφέρεια.

Related posts